Utolsó frissítés: 2019.03.31.

Ajánlott böngésző:

 Google Chrome

Az oldal nincs mobileszközökre optimalizálva, így ezeken az eszközökön eltérhet a megjelenítése.

 

 

 

                                                                                            

 

Kövessen minket a Facebookon is! Csatlakozzon a Háromhuta Község csoporthoz és látogasson el Háromhuta Hivatalos Facebook oldalára! Aktualitások és Facebook hírfolyam a lap alján!

 
 

 

 
 
 

Archív weboldal, amely 2019. április 30-ig tekinthető meg.

 
     
   
 

Kedves Látogató!

Háromhuta lakóinak nevében üdvözlöm településünk honlapján, és remélem, hogy mielőbb személyesen is ellátogat hozzánk! Egy olyan varázslatos faluba invitálom Önt, amely a Zemplén hegységben megbújva, mindmáig megőrizte 100 évvel ezelőtti jellegét. Itt még ma is lakottak az eredeti népi építészeti stílusban épült parasztházak, fellelhetők a hegyvidéki gazdálkodás nyomai. A falut körülölelő hatalmas erdőségnek köszönhetően, a Zempléni Tájvédelmi Körzet közepén valóban a természet közelében érezheti magát az idelátogató.

Háromhuta, pontosabban a három Huta, Óhuta, Középhuta és Újhuta lengyel, illetve tót származású őslakói büszkék arra, hogy szülőfalujukat II. Rákóczi Ferenc alapította 1698-ban. A fejedelem a regéci uradalomhoz tartozó Óhutára Dél-Lengyelországból hívott üvegfúváshoz értő szakembereket. Az üveggyártás sajnos 1916-ban megszűnt, azt követően a falu lakói fakitermelésből, fafaragásból és egyéni gazdálkodásból éltek, még a XX. század 80-as éveiben is. Háromhuta jövőjét azonban a falusi turizmus, az idegenforgalom jelenti, amihez minden adottságunk megvan. Nálunk nemcsak nyugodtan pihenhet, élvezheti a nyugalmat és a jó levegőt, de hatalmas kirándulásokat is tehet. Gyönyörködhet a zempléni panorámában a Kerek-kőről, vagy a Nagy Péter-mennykőről, megismerkedhet a Zemplén növény és állatvilágával, ellátogathat a közeli Rákóczi vár romjaihoz, megismerheti a tokaj-hegyaljai borkultúrát. Leginkább mégis azt ajánlom, hogy időzzön a Hutákban, ismerkedjen az emberekkel, kóstolja meg jellegzetes ételeinket, és sétáljon a falut övező erdőkben, hiszen azok minden évszakban feledhetetlen élményt nyújtanak.

Biztos lehet benne, hogy nálunk jól fogja érezni magát!

Verbovszki Károly
Háromhuta polgármestere

Bemutatkozó kisfilm:

Kedves Látogató! Az évek óta működő "Háromhuta Község" Facebook csoport mellett, elindult "Háromhuta Község Hivatalos Facebook Oldala" is, melyen napi rendszerességgel követheti nyomon a település életét, tekintheti meg a feltöltött képeket és videókat. Reméljük, hogy új oldalunk elnyeri tetszését és ismerőseinek, barátainak is ajánlja majd. Kellemes időtöltést kívánunk oldalainkon!

Aktualitások

Archív weboldal, amely 2019. április 30-ig tekinthető meg.