Átadtuk a Rendezvénycsűrt

A fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képre. A galéria 15 db fotót tartalmaz. / A videó megtekintéséhez kattintson a videóra.

2022. október 5-én szerdán, ünnepélyes keretek között adtuk át az Óhután felépült rendezvénycsűrt/közösségi csűrt. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár, valamint dr. Komáromi Éva, a Sárospataki Járási Hivatal vezetője, de részt vettek azon többek között a környező települések polgármesterei, képviselői és jegyzői, a közös hivatal dolgozói, az épület tervezői és kivitelezői, a sajtó képviselői, továbbá a helyi és környékbeli lakosok egy része is. (Dr. Hörcsik Richárd, Abaúj és Zemplén országgyűlési képviselője egyéb kötelezettsége miatt személyesen sajnos nem tudott jelen lenni az ünnepségen, így levélben osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel.)

Az átadási ünnepség elején Verbovszki Károly polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette a rendezvénycsűr felépítésének körülményeit. Beszédében elmondta, hogy a kormány és a belügyminisztérium nyújtotta támogatásokból eddig milyen fejlesztések valósultak meg, illetve hogy azok miként segítették a település fejlődését és az önkormányzat működését. Végezetül megköszönte a kormány és a belügyminisztérium támogatását, országgyűlési képviselő úr közreműködését, a megyei és járási hivatalok tisztségviselőinek munkáját, továbbá mindazok munkáját, akik közvetlenül részt vettek az épület felépítésében. Köszönetet mondott az AS Építész Stúdiónak a tervek elkészítéséért és az építkezés szakmai támogatásáért, a Tolcsvai Közös Önkormányzati Hivatal munkatársainak az adminisztrációs munkáért, a környékbeli építőanyag kereskedéseknek a rugalmasságért és segítőkészségért, valamint végezetül, de nem utolsó sorban a közfoglalkoztatási programban dolgozók áldozatos munkájáért, akik nélkül, mint mondta, ez a beruházás nem valósulhatott volna meg.

Polgármester úr beszéde után Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel. Beszédében kitért a közfoglalkoztatási programban elért eredményekre, ugyanakkor megjegyezte, hogy Háromhuta kiemelkedő hatékonyságot képvisel a támogatott települések között. Véleménye szerint ugyanis településünk nagyon jól gazdálkodik az adottságaival és lehetőségeivel, ráadásul mindezt jól átgondoltan és tervezetten teszi. Örömét fejezte ki, hogy az Erdei Iskola és Turisztikai Információs Központ 2018-as átadása után ismét egy ilyen négyléptékű fejlesztés valósult meg a településen, aminek kapcsán most újra ellátogathatott hozzánk. Végezetül megköszönte a programban dolgozók munkáját, és elmondta, hogy a várható nehézségek ellenére a kormány tervei szerint a közfoglalkoztatási program tovább folytatódik majd.

Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő levélben osztotta meg ünnepi gondolatait a jelenlévőkkel. Felolvasott soraiban kiemelte, hogy Háromhuta a kormány adta lehetőségeket kihasználva jól gondoskodik arról, hogy megfelelő körülmények között fogadja az ide látogató vendégeket és turistákat. Erre példa többek között az Erdei Iskola felépítése vagy a boltok felújítása, de általánosságban igaz ez a település teljes infrastruktúrájának megújítására is. Véleménye szerint ezek a törekvések a belügyminisztérium által támogatott programok célkitűzései közé is jól illeszkednek, a helyi közösség vezetése pedig helyesen ismerte fel azt, hogy ennek a településnek az értékeit a turizmus szolgálatába kell állítani. Nem feledkezik meg ugyanakkor a helyi közösség igényeiről sem, amelyek kielégítésére többek között a most átadott csűr is hivatott. Végül jókívánságát tolmácsolta, miszerint az átadó napjának sikere adjon újabb lendületet a helyi közösségnek a további fejlődést szolgáló bölcs döntések meghozatalához, és azok végrehajtásához, amelyet a kormány igyekszik majd támogatni.

Az elhangzott beszédek után az egybegyűltek megtekintették a Bodrog Néptáncegyüttes előadását, majd a nemzeti szalag átvágásával Verbovszki Károly polgármester, Réthy Pál helyettes államtitkár, és dr. Komáromi Éva hivatalvezető asszony hivatalosan is átadta az épületet a helyi közösségnek és az idelátogató vendégeknek. Ezt követően Gottfried Miklós római katolikus plébános megáldotta az épületet, ami után vendégvárással és kötetlen beszélgetéssel zárult az ünnepség.

Háromhuta Község Önkormányzata ezúton is köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik az ünnepség megszervezésében és lebonyolításában közreműködtek. Az átadott épületet hamarosan külön bejegyzésben, részletesen is bemutatjuk.

Fotók: Tatay László és Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő hivatalos facebook oldala

Az átadásról készült sajtóbeszámolók:

Észak-Magyarország napilap:

 

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük