Elhunyt Pásztor János kerületvezető erdész

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették és tisztelték, hogy Pásztor János háromhutai kerületvezető erdész hosszan tartó, türelemmel viselt betegség után, életének 61. évében ma reggel elhunyt.

Pásztor János 1958. január 6-án született Szerencsen. 1978-ban lett erdésztechnikus Egerben, majd 1983-tól fakitermelési műszakvezetőként dolgozott a Hegyaljai Erdészetnél. 1993-ban, azaz 26 évvel ezelőtt lett erdész Háromhután, ahol a Károlyi és Waldbott családok egykori területein sikeresen irányította az egyenetlen fenyvesek szerkezetátalakítását, és a montán bükkösök, illetve kocsánytalan tölgy elegyes bükkösök szakszerű, természetes erdőfelújítását. Irányítása alatt kerületében jelentős léptékű szálaló vágás és szálalás zajlott, széles körű szakmai tapasztalatait hasznosítva kezelte a jelentős mértékű egzota fenyőállományokat. Feladatai közé tartozott az országosan is ismert “nagy duglaszos” kezelése, illetve a kerületén áthaladó kéktúra útvonal mentén található infrastruktúra felügyelete. Munkába állása óta tagja volt az Országos Erdészeti Egyesületnek, aminek rendezvényein és programjain rendszeresen részt vett, illetve aktívan segítette azok megszervezését, lebonyolítását. Munkáját 2018-ban a 149. vándorgyűlésen Decrett József Emlékéremmel ismerték el. Az erdészeti munka mellett hivatásos vadászként is tevékenykedett, ez irányú munkája elismeréseként az Északerdő Zrt. 2013-ban az év hivatásos vadásza címmel tüntette ki.

A Háromhután eltöltött évtizedek alatt rendszeresen segítette a község lakóinak életét, többek számára biztosított munkahelyet, és igyekezett segíteni a lakosok erdőügyeinek intézésében is. Munkája során az önkormányzattal is együttműködött, a község erdőterületeinek kezelése szintén feladatai közé tartozott.

Háromhuta Község Önkormányzata ezúton is őszinte részvétét szeretné kifejezni Pásztor János családtagjainak, barátainak, és kollégáinak. Szakmai pályája és elhivatottsága példaképp állhat a jövő erdészeti szakemberei előtt.

Nyugodjon békében!

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük