Év végi beszámoló

Fotók: Fent – Tatay László fotói a téli Könnycsepp-tóról, valamint az adventi délután résztvevőiről. Lent – Verbovszki Károly polgármester fotója az egyik ideiglenes áramfejlesztőről, és Nemessályi Zsolt fotója a település adventi koszorújáról, valamint a templomról és a Betlehemről.

A hagyományokhoz híven idén is szeretnénk néhány mondatban összefoglalni az év végi eseményeket, 2022-es híreink zárásaként.

A szeptember végi családi nap után a település élete a szokásos mederben, elcsendesedve folyt tovább. Az október – a csűr átadását leszámítva (Külön beszámolóban.) – többnyire eseménytelenül, az őszi munkákkal foglalatoskodva telt el, novemberben pedig mindenszentek ünnepe, majd a szokásos rally bajnokság hozott némi színt a szürkülő hétköznapokba. A hónap végén megérkezett az első hó, s egyben elkezdődött az adventi időszak is. A hagyományokhoz híven elkészült a település adventi koszorúja, majd felállításra került a templomkerti Betlehem is. December 3-án az ŐSFORRÁS Egyesület szervezett adventi délutánt a rendezvénycsűrben, ahol többek között téli finomságok kóstolására, valamint kézműves termékek vásárlására nyílt lehetőség. A jó hangulatú délutánon szép számmal vettek részt a helyiek, valamint az itt tartózkodó és ezért ide látogató vendégek is. A következő hétvége hangulata viszont már nem volt ennyire „ünnepi,” hiszen december 11-re virradóra nagyobb mennyiségű hó esett, viharos szél kíséretében. Ennek következtében megközelíthetetlen lett a település, a villamos-energia ellátást biztosító távvezetékek pedig több helyen leszakadtak, illetve súlyosan megrongálódtak. Megszűnt tehát Háromhuta áramellátása, majd leállít a mobiltelefon és internetszolgáltatás is. Az utakat sikerült viszonylag hamar szabaddá tenni, az áramellátást viszont csak másfél-két nap után, ideiglenes áramfejlesztők segítségével sikerült biztosítani a település lakosainak, a kommunikációs szolgáltatásokhoz hasonlóan. A végleges megoldásra további egy napot kellett várni, a súlyosan megrongálódott vezetékeket a szakembereknek végül december 14-én, délután három óra körül sikerült helyreállítaniuk. Ezúton is köszönjük szépen mindazok munkáját, akik közreműködtek a károk helyreállításában és a település áramellátásának biztosításában. Köszönjük az áramszolgáltató szakembereinek munkáját, továbbá a katasztrófavédelem, a közútkezelő, illetve a telefon és internetszolgáltatók munkatársainak munkáját. Végezetül, de nem utolsó sorban köszönjük a helyiek és itt tartózkodó vendégek türelmét, kitartását, valamint esetleges közreműködését. Az adventi időszak ezt követően csendesen folytatódott, de még az ünnepek előtt, december 21-én sor került az év végi közgyűlésre, avagy falugyűlésre is. A késő délután kezdődő rendezvényen Verbovszki Károly polgármester beszámolt a 2022-es év eseményeiről, eredményeiről és a település pénzügyi helyzetéről, a lakosok pedig kérdéseket, illetve javaslatokat fogalmazhattak meg. Ezt követően vacsorára majd kötetlen beszélgetésre került sor.

Bízunk benne, hogy az ünnepek mindenkinek békében és szeretetben teltek el, ezúton is egészségben, sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánunk Mindannyiuknak!

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük