Év végi beszámoló

Az év utolsó hónapja sem telt eseménytelenül településünkön. November 28-án ünnepélyes keretek között mutatták be a megújult Bretzeinheim-Waldbott Vadászkastélyt a környező települések polgármestereinek és a sajtó képviselőinek. A kastély október végétől Újhuta Kastélyszálló néven áll nyitva a pihenni vágyók előtt, s azóta is töretlen népszerűségnek örvend. Még a karácsonyi készület előtt, november 30-án Újvári Marika magyar nóta és operett estjén szórakozhattak az érdeklődők, majd december 2-án a hívek közösen gyújtották meg az első gyertyát a település adventi koszorúján. A közös gyertyagyújtások mellet természetesen idén is felépült a betlehem, ami ismét az ünnepek egyik legszebb dísze volt. A december nagy része többnyire csendesen, az ünnepi készület jegyében telt el, de a hónap végén ismét felgyorsultak az események.

December 20-án megérkezett településünk új traktora, melyet önerővel kiegészített pályázati forrásból, a tartozékokkal együtt összesen 10.591.800 forintból vásárolt meg az önkormányzat. A Perkins által gyártott, TYM T503 típusú traktorhoz hótolólap, szárzúzó és talajkiegyenlítő is beszerzésre került. A traktor teljesen zárt, fűthető és légkondicionált fülkével rendelkezik, amely biztonságos és kényelmes munkavégzést tesz lehetővé, mind téli, mind pedig nyári munkavégzés közben. Az első és hátsó hidraulika szerkezetek, a munkalámpák, valamint a különböző műszaki megoldások pedig teljes mértékben biztosítják az önkormányzat által támasztott feladatok megoldásához szükséges feltételeket. A település nagy területét, illetve a fenntartási és fejlesztési feladatokat tekintve, az önkormányzat számos területen és módon tudja majd alkalmazni az újonnan beszerzett járművet, mely mellett természetesen a már közel húsz éves RÁBA 15 kistraktor, és a néhány éve beszerzett japán kistraktor is használatban marad.

December 21-én a hagyományokhoz híven idén is sor került a falugyűlésre, avagy közmeghallgatásra, melyen Verbovszki Károly polgármester ismertette a mögöttünk álló év fontosabb történéseit és beruházásait, illetve a jövő évi terveket. A gyűlésen idén is szép számban vettek részt a település lakosai, s többen is elmondták véleményüket vagy javaslatukat az elhangzottakkal kapcsolatban. A közgyűlésen elhangzottak vázlatszerű beszámolója elérhető az Önkormányzat menüpont alatt.

Közel egy éves munka után elkészült, és a képviselő testület által elfogadásra került Háromhuta Település Arculati Kézikönyve, és az ahhoz kapcsolódó Településkép Védelmi Rendelet. A két dokumentum célja a településkép, és a helyi építészeti, valamint természeti értékek védelme. Átépítések, felújítások, vagy új építések esetében ezen dokumentumok meghatározóak lesznek a jövőben, így mindenképp érdemes átnézni azokat, különösképp azoknak, akiknek a tulajdona helyi védelem alá került. A dokumentumok szintén elérhetőek az Önkormányzat menüpont alatt. A különböző programokat és eseményeket követően a karácsonyt békében, s némi hóesés kíséretében ünnepelhettük.

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük