Elkészült az óhutai ravatalozó környékének átépítése és megújítása

A ravatalozó és az előtte kialakított tér pihenőpadokkal. Bal oldalt látható az újonnan épített támfal, a felújított haranglábbal és az átépített világháborús emlékművel. Jobb oldalt látható, hogy a temető utcafronti kerítése is teljes hosszában megújult. Fotó: Tatay László

Mindenszentekre elkészült a ravatalozó környezetének megújítása az óhutai temetőben. Az önkormányzat dolgozói a munkálatok során teljesen kicserélték az utcafronti kerítést, letérkövezték a ravatalozó előterét és az előtte kialakított teret, megépítettek egy a partoldalt tartó támfalat, áthelyezték a haranglábat, és újjáépítették a világháborús emlékművet is. A ravatalozóhoz, és az előtte kialakított térre új padok is kerültek, és némi tereprendezés is történt a területen. Néhány kisebb munka még hátravan, ezek egyike a temető bejáratában álló feszület felújítása.

Korábban többen felvetették egy felfelé vezető lépcső és korlát építését, s bár ennek kivitelezése problémákba ütközhet, az önkormányzat vizsgálja a megvalósítás lehetőségét és napirenden tartja az ügyet.

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük