25. Anna – napi rendezvény

A rendezvényen és az utcabálon készült képekből összeállított fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képre. A galéria 173 db fotót tartalmaz.

Július 28-án huszonötödik alkalommal tartottuk meg hagyományos Anna – napi rendezvényünket.  A Szent Anna – napi búcsúhoz kötődő falunapra idén is sokan látogattak el, hiszen a színpad előtti tér, illetve annak környéke csaknem teljesen megtelt falubeliekkel, üdülőtulajdonosokkal és az ország különböző szegleteiből érkezett vendégekkel.

Az este hat órakor kezdődő műsor előtt Verbovszki Károly polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében megemlékezett arról, hogy településünk idén ünnepli alapításának 320. évfordulóját, majd az Anna-napi rendezvény történetéről és annak összetartó erejéről osztotta meg gondolatait. Polgármester úr beszélt a rendezvény helyszíne körül zajló építkezésekről is, majd megköszönte mindazok munkáját és támogatását, akik nélkül az este nem valósulhatott volna meg. Beszéde után nem sokkal a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia érkezett a színpad elé, hogy jelmezes és tréfás műsorával szórakoztassa a közönséget. A gólyalábasok természetesen gyerekeket is bevontak műsorukba, így körükben még nagyobb népszerűséget szereztek. A kompánia már éppen elköszönt a közönségtől, amikor villámlások és mennydörgések kíséretében sötét felhők kezdtek gyülekezni a rendezvény fölött. Az időjárás azonban ekkor még csak ijesztgette az összegyűlteket, így Szomszéd Ildikó operett énekes és zenész barátai a közönség tapsa kíséretében léphettek színpadra. Szomszéd Ildikót sokan falubeliként, vagy régi barátként köszöntötték, hiszen családja hutai származása lévén évekkel ezelőtt sok időt töltött a településen. Tőle és lányától, Hannától,  valamint Kondor Gábortól és Dömösdi Bálinttól a Dankó cigányzenekar kíséretében operett slágereket és jól ismert magyar nótákat hallhatott a nagyérdemű. Az előadás alatt eleredt ugyan az eső, de ez a jelenlévőket – akik nagy része esernyők alatt, vagy a vacsorasátorban talált fedezéket – nem tántorította el a további szórakozástól. Az eső szerencsére csak átmeneti volt, így Dr. Granville Pillar este nyolc óra után kezdődő fellépésére mindenki visszatérhetett a színpad elé, hogy egy jót bulizzon az elmúlt évtizedek olyan jól ismert dalaira, mint például a Stand By Me, a Pretty Woman, vagy az I’m a Believer. Granville, aki már nem volt ismeretlen a hutai közönség előtt, és akire sokan már szintén falubeliként tekintenek idén is remek hangulatot teremtett az este hátralévő részéhez, amely a 4-Dance Club Tánc és Musicalstúdió táncműsorával, majd Rácz Gergő fellépésével folytatódott. A miskolci stúdió táncosait szintén nagy tapssal jutalmazták a színpad előtt, Rácz Gergő pedig ismert dalaival és közvetlen stílusával nyerte el a közönség, s különösen a színpad előtt álló fiatalok tetszését. Az idei rendezvény műsora végül a gólyalábas társulat tűzzsonglőreinek előadásával zárult, majd a lángok eloltása és a világítás lekapcsolása után, tizenegy óra előtt nem sokkal sor került a tűzijátékra is, amely az évről-évre bevezetett újításoknak és a hegyek adta különleges hanghatásoknak köszönhetően továbbra is töretlen népszerűségnek örvend. Az este ezzel természetesen nem ért véget, hiszen ezt követően Keczeli-Kőváry Ágnes és Berta Zoltán “húzta” a talp alá valót a hajnal három óráig tartó utcabálban.

Örülünk, illetve büszkék vagyunk arra, hogy immár 25. alkalommal kerülhetett sor erre a rendezvényre, és reméljük, hogy mindenki jól érezte magát nálunk. Az Önkormányzat ezúton is szeretné köszönetét kifejezni mindazoknak, akik valamilyen módon közreműködtek a rendezvény sikeres lebonyolításában. Köszönetét fejezi ki a fellépőknek, előadóknak és a megjelent közönségnek. Köszöni Baráth Zoltán szakácsnak és segítőinek a főzést, az önkormányzat dolgozóinak és a diákmunkásoknak az előkészületek és a rendezvény alatt végzett munkát, a Háromhutai Polgárőr Egyesület tagjainak és a biztonsági szolgálatnak a rendezvény biztosítását, valamint Stefán Jánosnak és a csapatának a hangosítást. Köszönetét fejezi ki továbbá azon személyeknek, akik felajánlásukkal, anyagi támogatásukkal segítették a rendezvény létrejöttét. Köszönjük!

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük