28. Anna-napi rendezvény és Vadételek napja

A fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képre. A galéria 139 db fotót tartalmaz.

2021. július 24-én immár 28. alakommal gyűltek össze a falubeliek, a környékbeli lakosok, az üdülőtulajdonosok és a távolabbról érkező vendégek, hogy együtt ünnepelhessenek az Anna-napi búcsú alkalmából, az azt megelőző „falunapon.”

Az este hat órakor kezdődő rendezvény elején a hagyományokhoz híven Verbovszki Károly polgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Molnár László perényi polgármester társaságában beszámolt a két település közös pályázati sikeréről, amely gasztronómiai és kulturális rendezvények megtartását, valamint ezekhez szükséges eszközök beszerzését tette lehetővé. Mint elmondta, az Interreg partnerségi program keretében megvalósuló projekt a rendezvények támogatása és az eszközbeszerzések mellett remek lehetőséget biztosít a két település kapcsolatának erősítésére is. Beszéde folytatásában örömét fejezte ki, hogy a mögöttünk álló nehéz időszak után is ilyen szép számú közönség gyűlt össze, hiszen az azt jelenti, hogy a megjelenteknek fontos Háromhuta, valamint az Anna-napi búcsúhoz kötődő rendezvény. Polgármester úr néhány mondat erejéig megemlékezett az elmúlt időszak nehézségeiről, majd a rendezvény története kapcsán bejelentette, hogy a vacsorának helyet adó telken az önkormányzat elkezdte egy rendezvénycsűr építését, az értékteremtő közmunkaprogram keretében. Ezt követően megköszönte mindazok támogatását, akik anyagilag vagy munkájukkal járultak hozzá az este megrendezéséhez. Végezetül mindenki figyelmébe ajánlotta Buczkó József közelmúltban megjelent, Háromhuta építészeti örökségével foglalkozó kötetét, majd Wass Albert író szavait idézve idén is mindenkit az összefogásra és egymás segítésére, támogatására kért. Polgármester úr köszöntője után Molnár László, testvér-településünk, Perény község polgármestere szólt az egybegyűltekhez. Polgármester úr szintén örömmel beszélt a két település közötti kapcsolat erősödéséről, megköszönte a háromhutaiak vendégszeretetét, és mindenkit szeretettel hívott meg a perényi programokra is. Végezetül mindenkinek jó szórakozást és jó egészséget kívánt.

A beszédeket követően a műsort a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia nyitotta meg, akiket a közönség már visszatérő vendégként, szeretettel fogadott. A társulat idén sem okozott természetesen csalódást, és alaposan megnevettette a közönséged produkciójával. A kompániát Tabáni István énekes követte, aki jól ismert dalokkal és slágerekkel örvendeztette meg a közönséget. Ezt követően ismét a humoré volt a főszerep, a TV-ből ismert humorista, Bruti jóvoltából. Őt a már szintén visszatérő fellépőknek számító Kristóf Katalin és Milán követte, magyar nóta és operett műsorával. Este 10 órakor a Vogue Modell Divat és Táncstúdió divatbemutatóját láthatta a közönség, az éjszakai hangulatot pedig a tűzzsonglőrök bemutatója fokozta. A tűzijáték első rakétái fél 12-kor repültek a levegőbe, azt követően pedig hajnal négy óráig tartó retro disco következett Dj. Regőssel.

Bizonyára a korlátozások feloldásának és az elmúlt évekhez képest szokatlanul jó időnek is köszönhető az, hogy az idei rendezvényen rekordszámú közönség vett részt. Pontos számadatot nem tudunk, de a 11 üstben főtt babgulyás bizony szinte mind elfogyott, és a rendezvény helyszínén is látszott, hogy a tömeg nagyobb a szokásosnál. Ez természetesen örömmel tölt el minket, különös tekintettel arra, hogy mindenki jól szórakozott és semmilyen rendbontás vagy egyéb probléma nem történt.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindazok munkáját, akik valamilyen módon hozzájárultak az este sikeres megrendezéséhez. Köszönetünket fejezzük ki a fellépő művészeknek, az önkéntes segítőknek, az önkormányzat dolgozóinak, a diákmunkásoknak, a polgárőrség tagjainak, Baráth Zoltán szakácsnak és segítőinek, Stefán Jánosnak és csapatának (hangosítás), és minden további közreműködőnek. Köszönjük továbbá mindazok támogatását, akik anyagilag is hozzájárultak az idei rendezvényhez. Végezetül, de nem utolsó sorban pedig köszönjük a nagyszámú közönségnek, hogy megtiszteltek bennünket jelenlétükkel.

A rendezvény egyes elemei (Kristóf Katalin és Milán műsora, valamint a vadas gulyás elkészítése) az FMP-E/1901/4.1/091 azonosítóval rendelkező projekt keretén belül, az Európai Unió és Európai Regionális Alap társfinanszírozásával valósultak meg.

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük