Anna – napi rendezvény

A fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képre. A galéria 75 db fotót tartalmaz.

Idén július 23-án került sor az Anna-napi rendezvényre, vagyis az Anna-napi búcsúhoz kapcsolódó „falunapra.” A település legnagyobb rendezvényén idén is több százan vettek részt, a jó hangulatot pedig az este nyolc óra után érkező eső sem rontotta igazán el, hiszen azt is mindannyian vártuk már.

A hagyományokhoz híven az este hat órakor kezdődő rendezvényt ezúttal is Verbovszki Károly polgármester nyitotta meg, aki immár huszadik alkalommal köszöntötte a megjelenteket. Beszédében örömét fejezte ki, hogy évről-évre ilyen sokan megtisztelik a rendezvényt jelenlétükkel, hiszen ez azt is jelenti, hogy a többségnek a kikapcsolódás és szórakozás mellett fontos Háromhuta, és fontosnak érzik, hogy jelen legyenek ezen a jeles napon. Hozzátette, szerinte ennek is köszönhető, hogy a rendezvény már közel három évtizede valósulhat meg rendszeresen, és átvészelte mind a gazdasági nehézségeket, mind pedig az elmúlt évek járványügyi nehézségeit. Reményei szerint ez a jövőben is így marad majd. Polgármester úr ezt követően bemutatta a már csaknem elkészült, de hivatalosan át még nem adott rendezvénycsűrt, amelynek alapjait a tavalyi rendezvényen már láthatták a megjelentek. Az országban egyedülálló szerkezettel rendelkező, 140 négyzetméteres csűr az Anna-napi vacsorák mellett több helyi rendezvénynek, így például a Családi napnak is állandó helyet biztosít majd, de kiváló helyszíne lehet a különböző Erdei Iskolai programoknak, vagy egyéb jellegű rendezvényeknek, akár esküvőknek is, ahogy arra a falunapot megelőző hétvégén már volt is példa. Az AS Építész Stúdió Kft. által tervezett, és a közfoglalkoztatottak, valamint helyi és környékbeli mesteremberek keze munkáját dicsérő csűr átadására egy későbbi időpontban kerül majd sor. Polgármester úr ezt követően a szokásos módon megköszönte a támogatóknak a rendezvény pénzügyi támogatását, majd az előttünk álló vélhetően nehezebb időkre utalva, mindenkit az összefogásra és egymás segítésére, támogatására kért, ahogy azt az elmúlt években is tette. Beszéde végén a további nyári rendezvényekre invitálta a jelenlevőket, majd mindenkinek jó szórakozást, a vacsorához pedig jó étvágyat kívánt.

A köszöntőbeszédet követően a műsort a Széltolók zenekar nyitotta meg gyermekműsorával, aminek a gyerekek mellett a felnőttek is örültek, hiszen a részben Bojtorján együttes tagjaiból álló zenekartól jó néhány régebbi nóta is elhangzott. A „Vigyázz magadra fiam” című dalt így aztán már közösen énekelte a zenekar és a közönség, a színpad előtt pedig táncoltak és játszottak a gyerekek. Lorán Barna, vagyis „Trabarna” humorista már ebben a jó hangulatban lépett a színpadra és miután megdicsérte a település szépségét, jól ismert vicceivel és hangutánzásaival szórakoztatta tovább a közönséget. Őt a Crazy Dance Tánccsoport pörgős és látványos előadása követte, majd a mindig nagyon várt Granville Pillar lépett a színpadra. Granville ezúttal az 1960-as és ’70-es évekből hozott népszerű dalokat, s bár műsora végét az eső sajnos megzavarta, a színpad előtt természetesen ezúttal is népes közönség gyűlt össze. Ezt a hangulatot fokozta aztán tovább Zempléni Polgárock zenekar Fehér Lili és Pély Barna vendégszereplésével. Az eső közben el-eleredt, de ez nem igazán zavarta a jelenlévőket, akik közül sokan a vacsora miatt már egyébként is behúzódtak az újonnan épült rendezvénycsűrbe. A szokásosan a műsor végét jelző tűzijátékra nemsokkal tizenegy óra után került sor, a hajnal fél háromig tartó utcabálon pedig ezúttal a SIKK zenekar szolgáltatta a talpalávalót.

Köszönjük szépen, hogy ilyen sokat megtisztelték a települést jelenlétükkel, reméljük, hogy mindenki jól érezte magát, és jövőre újra ellátogat az Anna-napra! Ezúton is szeretnénk megköszönni továbbá mindazok munkáját, akik valamilyen módon hozzájárultak az este sikeres megrendezéséhez. Köszönetünket fejezzük ki a fellépő művészeknek, az önkéntes segítőknek, az önkormányzat dolgozóinak, a diákmunkásoknak, a polgárőrség tagjainak, Baráth Zoltán szakácsnak és segítőinek, Stefán Jánosnak és csapatának (hangosítás), és minden további közreműködőnek. Köszönjük mindazok támogatását, akik anyagilag is hozzájárultak az idei rendezvényhez.

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük