Havazás károkkal

A fotógaléria megtekintéséhez kattintson valamelyik képre. A galéria 30 db fotót tartalmaz. A TV riportot a Zemplén TV készítette.

Január 25-én, hétfő reggelre jelentős mennyiségű hó hullott településünkre és a környező hegyekre. A körülbelül 15-20 cm vastagságú, és a szokásosnál nagyobb nedvesség tartalmú hótakaró súlyát – az előző napok esős időjárása után – sok fa már nem bírta el, így gyökerestől kidőltek, vagy kisebb-nagyobb ágak szakadtak le róluk. Ennek következtében több helyen megsérültek az elektromos- és telefonvezetékek, kidőltek vagy eltörtek az azokat tartó oszlopok, és járhatatlanná váltak egyes útszakaszok is. Emellett kisebb károk keletkeztek ingatlanokban és kerítésekben, valamint összetört a középhutai játszótér csúszdája is. A reggeli óráktól kezdve késő délutánig szünetelt az áram-, telefon-, és internetszolgáltatás, a közúti közlekedésben pedig szintén fennakadásokra kellett számítani. A tűzoltóság, az illetékes szakemberek, valamint az önkormányzat dolgozói egy egész napon át dolgoztak az utak megtakarításán és a vezetékek helyreállításán, így a kora esti órákra minden út járhatóvá vált és helyreálltak a szolgáltatások is. Este azonban újabb havazás érkezett, így ismételten fák dőltek az utakra és a vezetékekre. Utóbbi eredményeképp az áramszolgáltatás reggelig újfent szünetelt. A károk felszámolása, illetve a kidőlt fák összevágása és elszállítása természetesen a következő napokban is folytatódott, és jelenleg is tart még.

Háromhuta Község Önkormányzata ezúton is köszönetét fejezi ki minden tűzoltónak, helybelinek, önkormányzati dolgozónak és szakembernek a nap során nyújtott segítségért és közreműködésért. A károk mellett a havazásnak természetesen szép oldala is volt, hiszen gyönyörűvé változtatta a tájat, ahogy az a fotógalériában is látható. A hétfő reggel és az azt követő napokban esett hó február első hetének közepén indult olvadásnak

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük