Megszépült templomunk

A fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képre. A galéria 20 db fotót tartalmaz.

Felújítások és fejlesztések templomunkban

A háromhutai Római Katolikus Egyházközség egy 2021-ben elnyert 15.000.000 forintos támogatásnak köszönhetően az elmúlt másfél évben több fejlesztést és felújítást is megvalósíthatott a Középhután álló, 1870-ben épült Szent Anna Római Katolikus templomot érintően.

Az első ütemben a harangok tartószerkezetének kijavítására, és új harangozó automatika beépítésére került sor, ezzel egyidejűleg pedig egy hangrendszer is „beköltözött” a toronyba. A digitális harangjáték különböző egyházi és világi dallamokat tud lejátszani a beprogramozott időpontokban. Míg előbbi beavatkozásokra a rendszeres problémák, meghibásodások és elavultság miatt volt szükség, utóbbi rendszer a templom és a község hétköznapjait színesíti kicsit.

A beruházás második ütemében a tetőfedés cseréje történt meg, a korábbi, 2000-es évek elején felhelyezett bádogozás ugyanis a nem megfelelő rögzítés miatt gyakorta okozott gondot egy-egy nagyobb esőzés vagy havazás, hófúvás alatt. Az új bádogtető egyrészt jobban illik a templom műemlék jellegéhez, másrészt jobb vízzárást és vízelvezetést is biztosít. A tetőfedés cseréjével egyidejűleg a torony és a toronydísz újra festése is megtörtént.
A harmadik ütem befejezésére néhány héttel ezelőtt került sor. Ennek során a szakemberek kívül-belül újrafestették a templomot, ami bizony már ráfért a falakra, hiszen azok kívül 2006-ban, belül pedig 2010-ben újultak meg legutóbb. A festés a templomkertben álló, 1850-ben felállított feszületet is érintette, így az ismét hófehéren tekint az előtte elhaladókra.

A megvalósuló felújítások és fejlesztések után az egyébként is jó állapotban lévő és rendszeresen karbantartott templom megfiatalodva, megszépülve várja az idei Anna-napi búcsút és a betérő híveket. Az egyházközség ezúton is köszöni szépen a közreműködők segítségét, valamint az önkormányzat segítségét és támogatását. Isten fizesse meg munkájukat!

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük