Romos lakóházat vásárolt meg az önkormányzat

A Rákóczi út 45. szám alatt, közvetlenül az Erdei Iskola és a rendezvénytér szomszédságában álló lakóház napjainkban.

Háromhuta Község Önkormányzata tavaly sikeresen pályázott a Magyar Falu Program keretében meghirdetett “Elhagyott ingatlanok közcélra történő megvásárlásának” támogatására irányuló alprogramban.

Az elnyert 5 millió forintos támogatásból az önkormányzat egy Óhuta településrész központjában álló, rossz állapotú lakóházat vásárolt meg, amelyből az előzetes tervek szerint részben rendezvényeket kiszolgáló, részben pedig kiállítóterekkel rendelkező épületet alakít majd ki. Az adásvételi folyamat a közelmúltban zárult le, jelenleg pedig az udvar és az épület takarítása, valamint lomtalanítása zajlik. Az átépítést és a felújítást az önkormányzat szintén pályázati forrásból szeretné majd finanszírozni.

Az önkormányzat ezúton is köszöni minden közreműködőnek a pályázat benyújtásában, elbírálásában, és az ingatlan megvásárlásában nyújtott segítséget és támogatást. A programról, valamint a térségünkben elnyert támogatásokról itt olvashatnak: https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/elet-koltozhet-a-romos-epuletekbe-4721995/

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük