Szent Anna-napi templombúcsú és zászlószentelés

A fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képre. A galéria 19 db fotót tartalmaz.

Idén is szép számban gyűltek össze a község lakosai, az elszármazottak, és a szomszédos településekről érkező zarándokok, hogy részt vegyenek a Szent Anna-napi búcsúmisén. A fél tizenkettőkor kezdődő szentmisét Kecskés Attila plébános atya meghívására Liga Konrád sárospataki káplán atya celebrálta, Poncsák Ferenc akolitus segédletével.

A szentmise elején bemutatásra, majd megszentelésre került egy restaurált templomi zászló, amely egyike azon négy zászlónak, amelyet 2010-ben, a templom teljes belső felújítása során találtak meg a munkások a padláson. Ezek közül a legértékesebb, feliratokkal is ellátott zászló restaurálására került most sor a Háromhutáért Alapítvány megbízásából. A restaurálást Pállná Gyulai Orsolya textilrestaurátor művész, és Szederkényi Nikolett festő restaurátor művész végezte el Budapesten. A karzat mellé rögzített zászló történetét és helyreállításának folyamatát Verbovszki Dániel helytörténeti kutató ismertette a jelenlévőkkel, majd Liga Konrád atya szentelte meg azt, néhány szép gondolat kíséretében. A zászló restaurálásnak folyamata az alábbi képekre kattintva tekinthető meg:

A szentmise ezt követően a szokásos módon folytatódott. Konrád atya prédikációjában Szent Anna életéről, és a nagymamák családban betöltött fontos szerepéről osztotta meg szívhez szóló gondolatait az egybegyűltekkel. A szentmisét követően az egyházközség mindenkit szeretettel látott vendégül egy kis süteményre és üdítőre a templomkertben. Jövőre július 26-án, azaz pontosan Szent Anna napján kerül majd sor a búcsúmisére, amin templomunk felszentelésének 150. és teljes belső felújításának 10. évfordulóját is megünnepeljük majd.

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük