Turisztikai Információs Központ és Erdei Iskola épül Óhután (4.)

Az építkezés során készült képeket egy galériában tesszük majd közzé a Fotógaléria oldalon.

Jól haladtak az Erdei Iskola építési munkálatai az elmúlt hónapokban. Bár az eredetileg idén nyárra tervezett átadás az eredeti épület (nem várt) elbontása, majd a szélsőséges téli és tavaszi időjárás miatt már nem valósulhat meg, jelenlegi helyzetet figyelembe véve az építkezés szeptember vége körül fejeződhet be. Idén a tetőszerkezet befejezésével vett új lendületet a munka, s bár a március végi havazás ismét hátráltató tényező volt, április közepére az utolsó cserép is felkerült a meglehetősen bonyolult tetőre. Közben természetesen belül is folytatódott a munka, elkezdődött az aljzatbetonozás és a válaszfalak építése. Június elején az építők már a vízvezeték- és fűtésrendszer kialakításán dolgoztak, a hónap végén, illetve július elején pedig megkezdődött a falak vakolása és az épület külső szigetelése. Az Önkormányzat dolgozói ezzel egy időben hozzáláttak az épület körüli terület takarításához és rendezéséhez is, jelenleg az építkezéshez már nem szükséges anyagok elszállítása, illetve az épület jobb oldalán végigfutó vízelvezető árok, valamint kerítésalap kiépítése zajlik. A tervek szerint a következő hetekben elkészül a külső szigetelés és a homlokzat, majd az építők hozzálátnak a belső terek szerkezeti befejezéséhez, a villanyszereléshez és a nyílászárók beépítéséhez. A padló- és falburkolatok kialakítása, a festés, és a különböző szerelvények felszerelése várhatóan szeptember elején fejeződhet be, az Önkormányzat ezt követően láthat hozzá az épület berendezéséhez és beüzemeléséhez.

Az Erdei Iskolához tartozó Turisztikai Információs Központ kialakítása szintén jó ütemben halad, s ez az épület – a fatárolót és néhány kisebb elemet leszámítva – július végére a tervek szerint elkészül. Az építők február végén befejezték a padlóburkolatok lerakását, április elején pedig már a belső helyiségek nagy része, valamint a külső szigetelés is elkészült. Ezt követően sor került a külső falak vakolására, valamint az épület homlokzatainak kialakítására. A díszes homlokzatok végül június végére készültek el, s az utcafronti homlokzat szoborfülkéjébe – a középhutai bolthoz hasonlóan – bekerült egy Mária szobor is. Közben elkészült a díszes tornác, így az épület külső kialakítása befejeződött, s az Önkormányzat dolgozóinak köszönhetően már virágok is díszítik azt. Az épület mögé tervezett fatároló felépítésére, a szintén itt található pince felújítására, a parkoló térkövezésére, és az épület teljes beüzemelésére várhatóan még a nyáron sor kerül. Ha elkészül a Turisztikai Információs Központ – az Erdei Iskola funkcióit kiegészítve – tanteremmel és társalgóval, kerékpárkölcsönzővel, büfével és ajándékbolttal, illetve nyilvános mosdókkal várja majd az iskola vendégeit, valamint a betérő turistákat.

Háromhuta Község Önkormányzata mindenkit szeretne arról tájékoztatni, hogy – részben az egyes településeken történt visszaélések miatt – az építkezéseket rendkívül szigorúan ellenőrzik, és a szakemberek gyakorta látogatnak el a településre. Az ellenőrzések során eddig mindent rendben találtak, sőt elismerően nyilatkoztak a közmunkaprogram keretében elért eredményekről. Fent említett okok miatt ugyan a projekt befejezési határidejének kitolását kérvényezni kellett, de ez gyakran előfordul ilyen volumenű beruházások esetében. Az Önkormányzat a jövőben is igyekszik odafigyelni arra, hogy minden rendben történjen, és az épületek mihamarabb, a megfelelő minőségben elkészüljenek.

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük