Államalapításunk ünnepe

A fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képre. A galéria 64 db fotót tartalmaz.

Augusztus 20-án kenyérsütéssel és a „Szállj fel szabad madár!” című rockoperai előadással ünnepeltük meg államalapításunk évfordulóját. Az ünnepség elején Verbovszki Károly polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd Dr. Hörcsik Richárd, Abaúj és Zemplén országgyűlési képviselője osztotta meg az államalapítással és Szent István királlyal kapcsolatos gondolatait az egybegyűltekkel. Ezt követően Gottfried Miklós plébános megáldotta a kora délután kemencébe vetett új kenyereket, amelyeket Timkó Péter pék készített el helyben, a település kemencéiben. A megáldott és megszegett kenyereket természetesen meg is lehetett kóstolni mézzel vagy vajjal ízesítve, s azok bizonyára finomak lehettek, mert a közel két tucat kenyér után csak morzsa maradt hátra.
 
A rövid beszédek, illetve a kenyerek megáldása és elfogyasztása után az egybegyűltek megtekinthették a „Szállj fel szabad madár!” című táncos rockoperát, amelyet a Miskolci Társulat és a 4Dance Club Táncszínház művészei adtak elő. Az „István, a király” című rockopera alapjaira épülő, de azzal nem teljesen megegyező előadás különleges hangulatot teremtett, s bár az eső időközben eleredt, a közönség kitartó maradt, végül pedig állva tapsolta meg a fellépő művészeket.
 
A program során a rendezvénycsűrben megtekinthető volt a „Gombák földjén” című kiállítás, amely a Matúra és Natúra Alapítvány Természettár, valamint a Zempléni Gombász Egyesület vándorkiállítása. A kisebb-nagyobb gomba makettekből és leírásokból álló kiállítás valóban a “gombák földjére” kalauzolta az érdeklődőket.
 
Háromhuta Község önkormányzata ezúton is köszönetét fejezi ki mindenkinek aki, az ünnepség megszervezésében és lebonyolításában közreműködött. Köszönjük a Miskolci Társulat és a 4Dance Club Táncszínház tajgainak az ünnephez méltó előadást, köszönjük Timkó Péter péknek és segítőinek az új kenyerek elkészítését, Gottfried Miklós atyának és Keresztes József kántornak pedig azok megáldását. Köszönjük a kenyerek megszegésében és kínálásában segédkezők munkáját, az önkormányzati dolgozók munkáját és minden további közreműködő munkáját. Külön köszönjük továbbá a Zempléni Gombász Egyesületnek, valamint a Matúra és Natúra Alapítvány Természettárnak a “Gombák földjén” című kiállítás összeállítását. Végül, de nem utolsó sorban pedig köszönjük minden résztvevőnek, hogy jelenlétükkel megtisztelték ünnepségünket.
 

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük