Felújított útszakasz Erdőhorváti és Háromhuta között

A fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képre. A galéria 22 db fotót tartalmaz.

Október utolsó napjaiban közel 3 km hosszan újult meg az Erdőhorváti és Háromhuta közötti útszakasz. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. sátoraljaújhelyi üzemmérnökségének munkatársai október 20. és 22. között, valamint 26-án és 27-én teljes útzár mellett aszfaltozták újra a két települést összekötő útszakasz csaknem felét. A felújítás során a szakemberek az útalap adta lehetőségeket kihasználva arra törekedtek, hogy az út szélessége elérje a 4,5 métert. Ennek eredményeképpen az szélesebb lett a korábbinál, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha szűken is, de két személyautó elfér rajta egymás mellett lehúzódás nélkül. Az aszfaltozást követően október 28. és 30. között természetesen a padka feltöltésére is sor került, így 31-én már egy befejezett, teljesen megújult útszakaszt vehettek birtokba a közlekedők.

A felújítás a Magyar Falu Program keretében valósult meg, és ezúton is köszönjük szépen mindazok munkáját, akik valamilyen módon közreműködtek benne. Köszönjük Magyarország Kormányának a támogatást, Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő úrnak pedig a közbenjárást és érdekképviseletet. Köszönjük a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei vezetőségének, és a Sátoraljaújhelyi Üzemmérnökség munkatársainak támogató, szakszerű és gyors munkáját, a helybeliek segítségét, és a közlekedők türelmét. Bízunk benne, hogy a megújult útszakasz mindenkit megelégedéssel tölt majd el, és hozzájárul településünk további fejlődéséhez.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a településrészek között tavaly augusztusban és idén áprilisban megújult útszakaszok (kb. 2,5 km) után, most a 37-es sz. főút felül ide vezető út egy újabb szakasza (3 km) újulhatott meg. Így Tolcsvától Erdőhorvátin keresztül már a Huta-völgy feléig közlekedhetünk megfelelő minőségű úton, s csupán 3-3,5 km hiányzik ahhoz, hogy az új út elérje Háromhutát. Bízunk benne, hogy a felújítás következő lépésére már jövő évben sor kerülhet, s hogy az folytatódhat Regéc irányába is. A térség országgyűlési képviselője és településünk önkormányzata is ezért dolgozik majd, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a település és a térség megmaradásának, valamint fejlődésének egyik legfontosabb eleme a megfelelő minőségű úthálózat.

Még egyszer köszönjük szépen mindenkinek, és kellemes, balesetmentes közlekedést kívánunk a megújult utakon.

Verbovszki Károly

polgármester

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük