Közfoglalkoztatási telephely épül Középhután – 1.

A belügyminisztérium által meghirdetett közmunkaprogram adta lehetőségeket kihasználva, Háromhuta Község Önkormányzata közfoglalkoztatási telephelyet alakít ki Középhután, a Háromhutáért Alapítvány alkotóházának szomszédságában álló épületből. Ezen utolsó, még fel nem újított önkormányzati tulajdonú épület eredeti funkciója szolgálati lakás volt, később pedig könyvtárként, ifjúsági klubként és orvosi rendelőként hasznosította a település. Az utóbbi években önkormányzati raktárként és műhelyként funkcionált, bár állapota és kialakítása miatt e céloknak sem felelt meg teljes mértékben. Az épület nem rendelkezik ugyanis fűtéssel, vizesblokkokkal és megfelelő elektromos hálózattal, nyílászárói elavultak, és mind a külső, mind pedig a belső állapota erősen leromlott. Az önkormányzat ezért is döntött úgy, hogy egy olyan telephelyet alakít ki belőle, ahol fűtött műhely, szerszámraktár, anyagraktár, melegedőkonyha, vizesblokkok és kocsiszínek állnak az önkormányzat dolgozóinak rendelkezésére, valamint a szerszámok, anyagok, gépjárművek és egyéb eszközök tárolására. Ez az elképzelés a tervek szerint az épület teljes külső és belső felújításával, illetve átépítésével, valamint egy új épületrész hozzáépítésével valósul most meg. Ezzel egy időben természetesen az épület körüli terület is megújul, és egy a szomszédos Alkotóházhoz (Régi iskolaépület, amely a 2011-es felújítást követően alkotóházként és szálláshelyként funkcionál.) is méltó, rendezett, tűzrakó hellyel és parkolókkal rendelkező udvar jön létre. A beruházást az önkormányzat részben a tavaly elnyert közfoglalkoztatási eredményekért kapott jutalomösszegből, részben pedig a közmunkaprogram keretében elnyert támogatásból valósítja meg. Az építkezés április közepén kezdődött el, jelenleg az új épületszárny alapozási munkálatai és a régi épület átépítéséhez szükséges előkészületek zajlanak. Az önkormányzat tervei szerint a közfoglalkoztatási telephely kialakítása és a hozzá kapcsolódó terület megújítása év végére, jövő év elejére készül majd el.

A telephely kialakítása egyben azt is jelenti, hogy az önkormányzat tulajdonában álló épületek közül az utolsó is megújul, tehát mind a kilenc középület máltó állapotban és megfelelő funkciókkal ellátva áll majd az itt élők, és az ide látogató vendégek rendelkezésére. (Középületek: Vegyesbolt és kávézó – Középhuta, Alkotóház szálláshely – Középhuta, Közfoglalkoztatási telephely – Középhuta, Ravatalozó – Középhuta, Ravatalozó – Óhuta, Orvosi Rendelő – Óhuta, Erdei Iskola – Óhuta, Turisztikai Információs Központ – Óhuta, Polgármesteri Hivatal, Művelődési Ház és Könyvtár – Óhuta, Nem számolva ide a szintén teljesen felújított templomot, haranglábakat és egyéb nagyobb építményeket.)

Az építkezésről a későbbiekben természetesen rendszeresen beszámolunk majd. A fent látható fotók közül az elsőn az épület eredeti állapota, a másodikon pedig a kialakítandó telephely látványterve látható. Az új épület terveit, a középhutai Vegyesboltot és kávézót, az Erdei Iskolát, és a Turisztikai Információs Központot is tervező As Építész Stúdió Kft. csapata készítette el.

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük