Önkormányzati Választások

Rendben lezajlott az önkormányzati választás településünkön.

A szavazás eredményei:

A település lakosai közül 116-an vehettek részt a szavazáson, közülük 74 fő járult az urnához, a részvételi arány tehát 63,79 % volt. 42 fő, azaz a szavazásra jogosultak 36,21 %-a nem szavazott. Az érvényes szavazatok száma 71 db, az érvényteleneké pedig 3 db volt.

A szavazáson megjelent, és érvényes szavazólapot leadottak közül 71-en (100 %) szavaztak ismét bizalmat az egyedüliként induló Verbovszki Károly polgármesternek, aki ezzel ötödik ciklusát kezdheti majd meg a település élén.

A képviselő-testületbe a választóknak négy képviselőt kellett választaniuk, az öt jelölt eredményei a következőképp alakultak:

  • Juhász Andrásné: 59 (81,94 %)
  • Sándor István: 56 (77,78 %)
  • Keresztes Balázsné: 52 (72,22 %)
  • Golenya József: 48 (66,67 %)
  • Bárány József Györgyné: 20 (27,78 %)

A négy betöltendő helyre értelemszerűen a négy legtöbb szavazatot kapott jelölt jutott be, a képviselő-testületet tehát Juhász Andrásné, Sándor István, Keresztes Balázsné és Golenya József alkotja majd a jövőben.

A jelölteknek ezúton is gratulálunk az elért eredményekhez, a megválasztott képviselő-testületi tagoknak és polgármester úrnak pedig eredményekben gazdag, sikeres munkát kívánunk a következő években!

A jelenlegi képviselők közül Vaszlavik Lászlóné az idei választáson már nem indult, eddigi munkáját megköszönve egészségben és boldogságban eltöltött éveket kívánunk neki! Vaszlavik Lászlóné (Magda néni) 2002-től volt a képviselő-testület tagja, azaz 17 éven keresztül vett részt aktívan a község vezetésében.

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük