XIX. Mozdulj az egészségedért futóverseny

A fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képre. A galéria 119 db fotót tartalmaz.

Több mint százan álltak rajthoz a „XIX. Mozdulj az egészségedért!” futóversenyen, 2022. július 30-án szombaton. A tizenkilencedik alkalommal megrendezett esemény évről-évre egyre nagyobb érdeklődést vált ki a komolyabban, vagy akár versenyszinten futók körében is, így a szervezésben és lebonyolításban idén is a Laktát Sport Team egyesület és KKB (Kisvárda és környéke bringások) egyesület segítette, illetve támogatta a Háromhutáért Alapítványt.

A reggel nyolc órakor kezdődő nevezés során az interneten nevezőkkel együtt összesen 103-an kaptak rajtszámot, támogató regisztrációval pedig közel ötvenen támogatták a Háromhutáért Alapítványt. A rajt előtt a rövidtáv rajtvonalánál Verbovszki Károly az alapítvány kuratóriumának elnöke, a hosszútáv rajtjánál pedig Kállai Krisztián társszervező emlékezett meg a közelmúltban elhunyt Szilasi Lászlóról, aki tizenkilenc évvel ezelőtt a futóverseny ötletgazdája, majd sokáig egyik főszervezője és lebonyolítója volt. Emlékét kegyelettel megőrizzük.

A rövid megemlékezés, majd a tudnivalók és szabályok ismertetése után a rövidtávon hetven, a hosszútávon pedig harminchárom nevező indult el, hogy lefussa a 4,7, illetve 9,4 km-es távot. A futók között már számos jól ismert, visszatérő versenyző volt, de a versenyt idén megtisztelte jelenlétével Bogár János ultramaraton futó, Magyarország egyik legismertebb és legeredményesebb futója is, amit ezúton is szeretnénk megköszönni. A tavaly bevezetett elektronikus időmérő rendszernek köszönhetően a verseny lebonyolítása idén is zökkenőmentes volt, a végleges eredmények pedig már az utolsó versenyző beérkezése után néhány perccel ismertek voltak. Rövidtávon idén a Dragon Race SE színeiben induló Szögyényi Gábor volt az abszolút győztes, 17.26-al, hosszútávon pedig a DVTK SE színeiben induló Kohári Szabolcs Gábor 35.53-al. A további abszolút, illetve korcsoportos eredmények megtekinthetőek a https://my.raceresult.com/179785/results#0_3EF1B7 oldalon, illetve a lentebb elérhető PDF eredménylapon.

A beérkező versenyzőkre idén is egy-egy doboz friss szeder és hűsítő ital, valamint szűrővizsgálatok vártak, az utolsó versenyző beérkezése után pedig hamar sor került az eredményhirdetésre is. Az Anna-napi rendezvényre elkészült rendezvénycsűr ezúttal is jó szolgálatot tett, hiszen a napsütésben árnyékot, az érkező eső elől pedig menedéket biztosított a jelenlévőknek. A futóverseny a hagyományokhoz híven idén is tombolasorsolással ért véget. Bízunk benne, hogy mindenki jól érezte magát, és jövőre is ellátogat a jubileumi, huszadik „Mozdulj az egészségedért!” futóversenyre!

Ezúton is szeretnénk megköszönni a Laktát Sport Team egyesület és KKB (Kisvárda és környéke bringások) egyesület tagjainak segítségét és támogatását, valamint Kállai Krisztián szervező és lebonyolító munkáját. Köszönjük továbbá minden segítő és támogató munkáját, valamint a Háromhutáért Polgárőr egyesület és a Sárospataki Rendelőintézet közreműködését. Végül, de nem utolsó sorban pedig köszönjük szépen mindenkinek a részvételt!

Statisztikai adatok:

  • Benevezett résztvevők száma: 149
  • Támogatók (nem futók) száma: 46
  • Versenyzők száma: 103 (Rövidtávon: 77, Hosszútávon: 33)
  • Rövidtáv abszolút első: Szögyényi Gábor – 17.26
  • Hosszútáv abszolút első: Kohári Szabolcs Gábor – 35.53

Az abszolút, illetve korcsoportos időeredmények megtekinthetőek a
https://my.raceresult.com/179785/results oldalon, valamint PDF-ben IDE kattintva.

A célban a befutókról készült videó az alábbi linkre kattintva tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?time_continue=271…

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük