Útfelújítások a településen

A képeken: A közútkezelő munkatársai dolgoznak a Középhuta és Újhuta közötti, valamint az Üveggyári elágazás és Óhuta közötti útszakaszok felújításán április 23-án és 24-én. A fotógaléria megtekintéséhez kattintson valamelyik képre. A galéria 12 db fotót tartalmaz.

A tavaly augusztusi útfelújítás (Óhuta (Üveggyári elágazás) – Középhuta) híre után, most újabb, szintén a települést érintő útfelújításokról számolhatunk be. A Magyar Falu Program keretében ugyanis 2020. április 23-án és 24-én a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szikszói mérnökségének munkatársai teljes útzár mellett újraaszfaltozták az Óhuta – Középhuta elágazás (Üveggyári elágazás) és Óhuta közötti utat, valamint a Középhuta és Újhuta közötti út első, rosszabb állapotban lévő szakaszát. Előbbi útszakasz hosszúsága körülbelül 450 m, utóbbié pedig 500-520 m. Ezen szakaszok állapota az elmúlt évtizedekben jelentős mértékben leromlott, így felújításuk hatalmas előrelépést jelent a település közúti infrastruktúrájának megújulásában. A mostani felújítás után kijelenthető, hogy a településrészeken, valamint azok között a kisebb hibáktól eltekintve megfelelő állapotú útburkolatokon közlekedhetünk. Háromhuta több mint 5 km-es főúthálózatának állapota jelenleg az alábbiak szerint foglalható össze.

  • Óhuta belterülete: A településrészen átvezető főútvonal körülbelül két évtizeddel ezelőtt, a szennyvíz beruházást követően kapott új aszfaltburkolatot. Bár azóta már jelentek meg rajta kisebb-nagyobb kátyúk és padka letöredezések, állapota a folyamatos javításoknak köszönhetően jónak mondható.
  • Óhuta – Üveggyári elágazás: Ez az útszakasz a mostani felújítás során, körülbelül 450 m hosszúságban megújult.
  • Üveggyári elágazás területe: Ez a rövid, lakott területen áthaladó útszakasz szintén a szennyvíz beruházást követően kapott új burkolatot, így állapota jónak mondható.
  • Üveggyári elágazás – Középhuta: Ez az útszakasz tavaly augusztusban, körülbelül 1 km hosszúságban újult meg.
  • Középhuta belterülete: A településrészen átvezető főútvonal körülbelül két évtizeddel ezelőtt, a szennyvíz beruházást követően kapott új aszfaltburkolatot. Bár azóta már jelentek meg rajta kisebb-nagyobb kátyúk és padka letöredezések, állapota a folyamatos javításoknak köszönhetően jónak mondható.
  • Középhuta – Újhuta: A körülbelül 2 km hosszúságú útszakasz első, rosszabbik állapotban lévő szakasza körülbelül 500-520 m hosszúságban a mostani felújítás során kapott új burkolatot. A további 1,5 km hosszúságú szakasz körülbelül 15 évvel ezelőtt lett felújítva, és a folyamatos javításoknak köszönhetően állapota jónak mondható.
  • A mellékutak, valamint az üdülőterületi utak önkormányzati kezelés alá tartoznak, és állapotuk néhány kisebb szakasztól eltekintve jónak mondható. A hibás szakaszokat az önkormányzat igyekszik rendszerese javítani.

Bízunk benne, hogy az említett útszakaszok felújítása az itt élők és az ide látogatók kényelmét szolgálják majd, és hosszú távon biztosítják a megfelelő színvonalú közlekedést a település területén belül. Az önkormányzat természetesen igyekszik majd a további szakaszok felújítását, illetve rendszeres javítását is elérni. Ezúton is köszönjük mindazok munkáját és segítségét, akik közreműködtek abban, hogy ezek az útfelújítások megvalósuljanak. Külön köszönettel tartozunk Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő úrnak a közbenjárásért, és a Magyar Közút Nonprofit Kft. Szikszói mérnökségén dolgozó szakembereknek a szakmai támogatásért, valamint a gyors és magas színvonalú munkáért.

Bár a település belterületi úthálózatának állapota ezzel jelentős mértékben javult, az ide vezető utak állapota sajnos továbbra is igen rossz, és azok mind Regéc, mind pedig Erdőhorváti felől teljes felújításra szorulnak. Jó hír azonban, hogy az elmúlt két évben Tolcsvától Erdőhorváti felénk eső végéig teljesen megújult az út, a felújítás pedig a közeljövőben várhatóan a Huta-völgy irányába is folytatódhat. Regéc felé szintén van remény a felújításra, a térség országgyűlési képviselője, a települések polgármesterei, és a közút illetékes szakemberei is azon dolgoznak, hogy ez megvalósuljon. Bízunk benne, hogy ez is sikerül, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a jó állapotú utak elengedhetetlenek a az itt élők boldogulása és a térség fejlődése szempontjából.

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük