Viharos március és havas Húsvét

A behavazott Óhuta és Újhuta, 2023. április 7-én, Nagypénteken. (Fotók: Borsodi Zóna facebook oldal)

A tavaly decemberi viharok és áramszünetek után idén is “meglepett” bennünket az időjárás, a március 27-ei éjszakát ugyanis viharos erejű szél kísérte. Másnap az alábbi közleményt tettük közzé:

“FIGYELEM!

A tegnap esti viharos erősségű szél ismét megrongálta a települést villamos-energiával ellátó 20 Kv-os távvezetéket, és annak tartóoszlopait. Emiatt a településen jelenleg nincs áram, az önkormányzat, a katasztrófavédelem és a szolgáltató ideiglenes jelleggel nagy teljesítményű áramfejlesztők beüzemelését tervezi a következő órákban. A hálózat helyreállítása valószínűleg hosszabb időt vesz majd igénybe, a szakemberek jelenleg is dolgoznak a károk felmérésén.

Az áramszünet miatt a mobiltelefon és internet szolgáltatás is akadozik, kimaradásokra kell továbbá számítani a vezetékes telefonszolgáltatásban is.

Az utak járhatóak, a kidőlt, és forgalmat akadályozó fákat a helyi lakosok, az önkormányzat, valamint a tűzoltóság eltávolította.

A viharos erejű szelet eső, havas eső is kísérte, ami jelentős mértékben megemelte a patak vízszintjét, továbbá nagyobb vízfolyásokat és belvizet okozott a település több pontján, és a kertekben, házaknál.

A vihar okozta károk elhárítása és felmérése jelenleg is zajlik.

Mindenkitől fokozott óvatosságot, türelmet és kitartást kérünk. Kérjük továbbá, hogy akinek lehetősége van rá segítse a kárelhárítást, és látogassa meg az egyedülálló, idős lakosokat.

Háromhuta, 2023.03.28. 8.15″

A viharos március után pedig havas április köszöntött reánk, hiszen a Nagyhét és a Húsvéti ünnepek karácsonyi hangulatban teltek, már ami az időjárást illeti. Nagycsütörtökön 10-15 cm hó hullott a településre, ami szinte az ünnepek végéig kitartott, így a gyerekek újra elővehették a szánkókat is. Károk ezúttal szerencsére nem keletkeztek, de úgy néz ki, hogy a tavaszra még várni kell. A behavazott településről egy rövid autós videót tettünk közzé facebook oldalunkon, itt: https://www.facebook.com/haromhuta/videos/788723599574159

További híreink:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük